• 1 week levertijd
 • Bereikbaar van 9 tot 21 uur
 • Bezorgen in heel Nederland

Vragen over de kussens

Uit welke typen kussens kan ik kiezen?

Als je kussens op maat wil bestellen, moet je eerst bedenken welk soort kussen je wilt hebben. Je kunt kiezen uit 2 soorten kussens: Strakke kussens en Plof kussens.

Strakke kussens zijn strak van vorm en hebben een vulling van een plaat polyether of koudschuim. Doordat het kussen strakke lijnen heeft, kunnen de afmetingen die je doorgeeft precies worden overgenomen en past het kussen perfect op uw stoel of bank.

De hoezen van strakke kussens bestaan uit een apart bovengedeelte en een ondergedeelte. Deze worden aan elkaar gezet door middel van een zijband (tussenstuk). Deze manier van stikken zorgt voor mooi afgewerkte, stevige kussens. Strakke kussens zijn geschikt als zitkussen en als rugkussen. Je zal alleen moeten variëren in de vulling voor een optimaal zitcomfort. Het standaard model strak kussen heeft rechte zijden. Je kan ook kiezen voor een strak kussen met 1 of 2 schuine zijden.

Plofkussens zijn gevuld met vlokvulling, dit zijn kleine stukjes polyether en koudschuim. Een plofkussen heeft wat rondere vormen dan een strak kussen. De afmetingen die u doorgeeft komen overeen met de afmetingen van een gevuld kussen. Bij aflevering zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Alle plofkussens hebben een binnenkussen met een rits. Naar wens kan je wat vulling uit het kussen halen of er juist wat extra vulling in doen.

Er zijn 2 verschillende soorten plofkussens:

 • Plofkussen met zijband

Het plofkussen met zijband heeft dezelfde vorm als een strak kussen, alleen is de vulling veel zachter dan bij een strak kussen. Doordat het kussen gevuld wordt met vlokvulling is het kussen in het midden hoger dan aan de zijkant. Het binnenkussen wordt met tunnels gemaakt, hierdoor kan de vlokvulling niet verschuiven en blijft de vulling gelijkmatig verdeeld. De zijband is standaard 8 cm hoog.

 • Plofkussen zonder zijband

Het plofkussen zonder zijband ziet eruit als een standaard sierkussen. Bij afleveren zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Dit type kussen is minder geschikt voor zeer grote afmetingen.

 

Uit welke soort vulling kan ik kiezen?

De vulling is afhankelijk van het type kussen dat u kiest. Bij strakke kussens kunt u kiezen uit diverse soorten polyether en koudschuim. Bij plofkussens bestaat de vulling uit vlokvulling of siliconenvulling.

 • Polyether

Polyetherschuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal. Dit compacte schuim is opgebouwd uit kleine gelijkmatige open cellen, waardoor het goed ademt en lucht doorlaat. Wanneer het schuim wordt ingedrukt (bijvoorbeeld door erop te gaan zitten), veert het materiaal snel weer terug. Na lang en zeer intensief gebruik kan er kuilvorming ontstaan. Polyetherschuim is verkrijgbaar in verschillende hardheden, dit wordt aangegeven met een SG nummer. SG staat voor soortelijk gewicht. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer de gebruiksduur en de veerkracht. SG zegt niets over de hardheid van het schuim. PerfectPillows.nl heeft de keuze uit de volgende soorten polyether:

 • SG25 Soft; geschikt voor rugkussens
 • SG35 Medium: geschikt voor zitkussens
 • SG35 Hard: geschikt voor zitkussens
 • Koudschuim

Koudschuim wordt ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd: schuim met een hoge veerkracht. HR koudschuim wordt ook wel comfortschuim genoemd. Dit schuim heeft een beetje onregelmatige open celstructuur. Hierdoor ademt het materiaal en voert het zeer goed vocht af. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Koudschuim biedt je hoge comfort en ventilatie eigenschappen en heeft een lange levensduur. Koudschuim is iets duurder dan polyetherschuim. PerfectPillows heeft de keuze uit de volgende soorten koudschuim:

 

 • HR38 Medium: geschikt voor rug- en zitkussens
 • HR43 Hard: geschikt voor zitkussens

 

 • Vlokvulling

Vlokvulling bestaat uit een mix van verschillende soorten kleine polyether vlokjes.

Start met bestellen

 

Hoe worden de kussens afgewerkt?

Alle kussenhoezen worden dubbel doorgestikt op de naden voor extra stevigheid.

Bij strakke kussens wordt de vulling van het kussen omwikkeld met een laag Dacron. Dacron is één van de meest gebruikte afdekmaterialen binnen de stoffeerderij. Het lijkt op grove watten, maar dan gemaakt van fiberfill. Dacron zorgt ervoor dat de hoes strak om het schuim komt te zitten en beschermt de stof tegen vroegtijdige slijtage.

Bij plofkussens zit de laag Dacron meegestikt in het binnenkussen.

 

Zijn de kussens voorzien van een rits?

 We werken al onze kussenhoezen blind af met een rits. We maken de rits standaard aan de achterzijde van het kussen (aan de lange kant). Tijdens het invoeren van uw bestelling kan je aangeven of je de rits aan de korte of lange zijde wilt hebben.

Bij plofkussens is ook het binnenkussen voorzien van een rits. Hierdoor kan je er zelf naar wens wat vulling bij of uit doen, zodat je de stevigheid van het kussen kunt beïnvloeden.

Strak kussen


Kan ik ook alleen een kussenhoes bestellen?

Ja, het is mogelijk om alleen een hoes te bestellen. Dit kan je aangeven in stap 4 van het bestel proces. Je kiest dan bij vulling voor de optie "geen vulling / alleen hoes".

NB. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij ook kussens maken met stof die door de klant wordt aangeleverd. In dit geval draagt PerfectPillows geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de stof.

Vragen over de stoffen

Welke stoffen kan ik kiezen voor mijn kussens?

 Wij hebben diverse stoffen in de collectie. Sommige stoffen zijn geschikt voor binnen én buiten gebruik. Een aantal stoffen is alleen geschikt voor binnen. Dit staat duidelijk aangegeven.

De merken die wij verkopen zijn onder andere Sunproof & Sunbrella.

Sunproof

Sunproof stoffen zijn outdoor stoffen van excellente kwaliteit en bieden u unieke voordelen. De stof wordt geproduceerd met een aantal technische eigenschappen waardoor de stof een hoge weerstand heeft tegen weersinvloeden (zon of regen).

Alle Sunproof stoffen hebben zeer uitvoerige testen doorstaan waardoor ze voldoen aan de British Standard en andere internationale standaards op het gebied van onder andere kleurechtheid in zonlicht, waterafstotende eigenschappen, vuil en vlekken werend, bacterie en schimmel werend en UV bescherming.

Sunproof is Oeko-tex gecertificeerd en 100% recyclebaar.

Sunproof wordt milieuvriendelijk geproduceerd, alle fabrieken zijn gecertificeerd met het milieuvriendelijke ISO 14001 certificaat.

Sunproof is een uitstekende keuze voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

10 redenen om voor Sunproof te kiezen.

Sunproof is vuilwerend.

Sunproof stof is zorgvuldig geproduceerd en heeft diverse speciale behandelingen ondergaan om absorbatie van vlekken en vuil te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de stof er schoon, fris en nieuw blijft uitzien. Let op: de stof is niet vetafstotend en dus wel gevoelig voor vetvlekken of zonnebrand.

Waterafstotend.

Sunproof stoffen zijn beschermd door een onzichtbare laag rond elke draad om de stof droog en schoon te houden. De stof voelt niet plakkerig aan.

Hoge UV bescherming.

Sunproof stoffen ondergaan vele hoogwaardige testen en evaluaties door het internationaal erkende onderzoeks- en servicecentrum, the Hohenstein Institue, Germany.

Gegarandeerde kwaliteit.

Sunproof heeft een UV Standard 801 certificaat gekregen met bescherming 80. Dit betekent dat Sunproof stof in staat is meer dan 97% van alle UV straling te blokkeren.

Sunproof is Oeko-Tex class 1 gecertificeerd.

Oeko-Tex is wereldwijde marktleider op het gebied van Eco labels voor textiel. De Oeko-Tex certificatie houdt in dat Sunproof stoffen vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen of het milieu. De Sunproof stoffen zijn zelfs veilig voor uw baby.

Veilig voor uw gezondheid.

Sunproof stoffen zijn speciaal behandeld met een product voor hygiëne bescherming, hierdoor wordt schimmelvorming voorkomen.

Sunproof heeft een zeer goede kleurechtheid in zonlicht.

Sommige stoffen die lang worden blootgesteld aan zonlicht zullen vervagen en verliezen hun kleurintensiteit.

Sunproof gebruikt daarom top kwaliteit grondstoffen. Hierdoor scoort de Sunproof stof bij een grondige test (Britisch Standard (BS EN ISO 105-B04)) een hoge score van 7-8.

Sunproof biedt veel keus.

Elke klant heeft een verschillende smaak en houdt van verschillende kleuren. Daarom heeft Sunproof een grote variëteit in dessins en stoffen om aan de wens van de klanten te voldoen.

Sunproof wil graag trendsettend zijn en doet er alles aan om marktleider te zijn op het gebied van nieuwe dessins en kleuren.

Sunproof heeft uitstekende ultraviolet werende eigenschappen waardoor de kern van de stof wordt bescherm tegen de effecten van UV straling.

Hierdoor vervaagt de stof niet en zijn Sunproof stoffen ideaal voor buiten gebruik. Het is bewezen dat Sunproof in staat is om alle effecten van zonlicht, wind, regen en luchtvochtigheid te weerstaan.

Sunproof heeft ervoor gekozen om de topkwaliteit van Solution Dyed Olefin te gebruiken.

Solution dye is een schone manier van produceren. De kleur wordt toegevoegd aan de grondstof voordat de draad wordt getrokken. Hierdoor is de draad door en door gekleurd. Deze methode is milieuvriendelijk omdat er geen kleurbaden gebruikt worden in het productieproces, waardoor het waterverbruik drastisch wordt verminderd en er geen water- en luchtvervuiling plaatsvindt. Sunproof stoffen zijn 100% recyclebaar.

Sunbrella

Jarenlang leider in kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Sunbrella de absolute nummer 1 in technisch textiel. Mensen hebben goede redenen om eerst naar Sunbrella te kijken als ze stoffen zoeken.

Niemand anders biedt zoveel onder één en dezelfde innoverende, stijlvolle merknaam.

Geen enkele andere onderneming engageert zich zo sterk om het leidend merk te zijn in de wereld van technisch textiel, met innovaties die perfect aansluiten bij de leefwijze van vandaag. Meer kwaliteit, meer kleur en meer stijl: daarmee biedt de volgende Sunbrella generatie meer mogelijkheden dan ooit.

Duurzame kleuren

De kleuren van Sunbrella blijven mooi en helder, zelfs als ze blootgesteld worden aan veel zonlicht of als ze schoongemaakt worden met bleekmiddel.

Luxueus gevoel

Sunbrella stoffen zijn even zacht en uitnodigend als duurzaam.

Decoratief effect

Sunbrella stof is verkrijgbaar in honderden verschillende uitvoeringen: strepen, texturen en verfijnd decoratieve jacquards.

Vrij van zorgen

Vlekken en kleurvervaging krijgen geen vat op Sunbrella stof. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de stof en u kunt rustig van het leven genieten.

In harmonie met het milieu

Sunbrella produceert geen afvalwater tijdens het verfproces.

Het unieke kleuringproces van Sunbrella stoffen voorkomt dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen zoals bij klassieke manieren van verven. Het verbruikt ook veel minder water en energie.

De afwerking van Sunbrella verbruikt minder water.

Door de afwerking van Sunbrella continu te verbeteren, verminderde het waterverbruik aanzienlijk in de fabriek. De continue verbetering van het afwerkingproces van Sunbrella stoffen laat ons toe om hetzelfde water gebruiken voor verschillende opeenvolgende operaties, en het meeste van ons afvalwater te recycleren. Calorieën uit ons afvalwater wordt ook teruggewonnen om het proper water op te warmen.

Sunbrella stoffen zijn extreem duurzaam.

Sunbrella stoffen zijn speciaal ontworpen om twee tot tien keer langer mee te gaan dan traditionele stoffen. Dankzij hun langere levensduur, is de ecologische voetafdruk van Sunbrella stoffen aanzienlijk lager dan die van bijvoorbeeld katoenen stoffen.

Dankzij de CleanGard®-behandeling met fluoride nanomoleculen kan dit textiel zout water, chloor en slecht of extreem weer prima aan. Deze krachtige bescherming versterkt de waterafstotendheid van het textiel en geeft het een ongeëvenaarde vlekbestendigheid.

Sunbrella stoffen zijn veilig voor mens en natuur.

Sunbrella stoffen kregen na tests het ecolabel Oeko-Tex 100: dit kwaliteitslabel garandeert dat het textiel geen schadelijke stoffen bevat en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu. Sunbrella garandeert een maximale UV-bescherming en wordt aanbevolen door de Skin Cancer Foundation

(UPF 50+ = 100% blokkade van UV-straling).   

De stoffen van Sunbrella zijn Greenguard Indoor Air Quality gecertificeerd.

Dit certificaat garandeert dat uw Sunbrella doek geen gassen afgeeft die schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit binnen in huis.

U kunt het doek dus gerust gebruiken voor elke toepassing waar geode luchtkwaliteit van belang is; dit is textiel dat mee helpt de binnenlucht gezond te houden.

Sunbrella  stoffen zijn duurzaam.

De kleurpigmenten worden al tijdens het productieproces gemengd in het hart van de vezels zelf,  zelfs vóór de productie van de draden. Daardoor is Sunbrella een stof met kleuren die niet vervagen en niet weg te wassen zijn. De kleur is door en door,  zoals bij een wortel.

In klassiek textiel worden kleurstoffen  toegevoegd aan de oppervlakte van de draden of van het weefsel. Zo raakt de kleur niet verder dan de buitenkant en verdwijnt of vervaagt ze na verloop van tijd. De kleur is alleen aan de oppervlakte, zoals bij een radijs.

Sunbrella  stoffen beschermen u tegen de elementen.

De Skin Cancer Foundation beveelt Sunbrella aan als hulpmiddel in de preventie van huidschade door zonnestralen. Laat een zonwering met Sunbrella stof deel uit maken van uw volledige bescherming tegen de zon, in combinatie met o.a. een goede zonnebrandcrème.

* Dit geldt niet voor doek van Sunbrella dat speciaal ontworpen is om licht door te laten, zoals Sunbrella Velum

Sunbrella  stoffen zijn gemakkelijk schoon te houden.

Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella  textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Daarenboven zorgt de nabehandeling ervoor dat de Sunbrella  stoffen waterafstotend zijn en ze nog makkelijker te onderhouden zijn.

ONDERHOUD

Sunbrella  textiel is zo mooi, zo comfortabel en zo handig dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw eetkamer, uw living of uw buitenruimte. De gebruikte Sunbrella  stof is waterafstotend en is bestand tegen een regenbui, echter ons advies is om de kussens bij een forse regenbui binnen op te slaan op een droge plek, of een hoes over het droge meubel te plaatsen. Wij adviseren dit ter behoud van uw kussens, omdat deze nooit geheel waterdicht zijn, denk aan de rits en de stiksels. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is de stof correct onderhouden.

Algemeen en licht onderhoud

• Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.

• Machinewas op 40°C of handwas op deze manier:

• Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).

• Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.

• Spoel grondig en laat de stof daarna drogen in open lucht. De stof kan NIET in de droger, door de hitte beschadigd u de vezel.

• Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”. U kunt de stof NIET heter strijken, hierdoor beschadigd u de vezel. GEBRUIK GEEN stoom of een stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

• Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.

• Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella  doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40°C. Gebruik afhankelijk van het gewicht  de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Sunbrella stoffen zijn geïmpregneerd met een speciaal waterafstotend middel. Deze impregnatie geeft bij normaal gebruik een jarenlange bescherming. Door intensief gebruik of door intensieve reiniging kan het voorkomen dat de impregnatie van de stof is aangetast. Wij adviseren u om de stoffen na iedere reinigingsbeurt en na 5 jaar normaal gebruik een nabehandeling te geven met “Tex Aktiv Guard”.

Sunbrella Solids

Deze uni stof van het bekende merk Sunbrella is van zeer goede kwaliteit en geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. De stof is verkrijgbaar in meer dan 45 kleuren! De Sunbrella stoffen zijn water- en vuilafstotend en makkelijk te onderhouden.

Vragen over het opmeten

Hoe bepaal ik de afmetingen van mijn kussens op maat bij PerfectPillows?

Om de juiste afmetingen van je kussens te bepalen is het belangrijk dat je zeer zorgvuldig te werk gaat. Om je te helpen met opmeten vind je hieronder een opmeet instructie.

Als je er zelf niet uitkomt, kan je de afmetingen van de bank aan de hand van de letters in onderstaande afbeeldingen aan ons doorgeven. We kunnen dan een voorstel maken voor de afmetingen en indeling van de kussens.

Zitkussens


Kussens op maat PerfectPillows


   A = Diepte: de gewenste diepte van uw zitkussens

   C = Lengte: de gewenste lengte van uw zitkussens

   D = Dikte: de gewenste dikte van uw zitkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor zitkussens is 8-10 cm.

NB. Voor plofkussens hoeft u de dikte niet door te geven.

 

Rugkussens


Kussens op maat PerfectPillows


   B = Hoogte: de gewenste hoogte van je rugkussens.

NB Als je de afmetingen

   C = Lengte: de gewenste lengte van je rugkussens.

   D = Dikte: de gewenste dikte van je rugkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor strakke rugkussens is 6-8 cm.

NB.  Voor plofkussens hoef je de dikte niet door te geven.

Voor strakke rugkussens is het het mooist als de kussen net zo hoog zijn als de rugleuning. Bij plof rugkussens is het mooi als de kussens 5-10 cm boven de bank uitsteken.

NB. Hou rekening met de dikte van het zitkussen bij het bepalen van de hoogte van de rugkussens.

 

De kussens die ik wil bestellen hebben geen standaard vorm, wat moet ik doen?

Als je kussens met een afwijkende vorm wilt, dan kun je ons een email sturen met daarin de gewenste afmetingen van het kussen. Wij sturen je dan een offerte op maat.

Wilt je kussens voor een hoekbank of een U-vormige bank bestellen, dan kan je de afmetingen hiervoor aan de hand van onderstaande meetinstructie bepalen.

 

Kussens op maat PerfectPillows

 

Kussens op maat PerfectPillows

Kussens op maat bestellen

Hoe bestel ik kussens op maat bij PerfectPillows? 

Op onze website kan je in 4 simpele stappen je kussens op maat bestellen:

In stap 1 kies je het type kussen.

In stap 2 kies je de stof.

In stap 3 kies je de kleur.

In stap 4 vul je de afmetingen in en kies je de vulling. Ook kan je hier als extra optie voor een bies kiezen.

De prijs van kussen wordt direct berekend.

Start met bestellen

Wat moet ik doen als ik afwijkende afmetingen of vormen wil bestellen?

Als je een speciale wens hebt voor kussens op maat stuur je een email naar info@perfectpillows.nl  of klik hier om naar het contactformulier te gaan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik de status van mijn bestelling zien?

Via mijn account kan je inloggen op je persoonlijke pagina. Hier kan je de status van je bestelling zien.

Moet ik verplicht een account aanmaken?

Het aanmaken van een account is niet verplicht. Maar als je een account aanmaakt worden je gegevens bewaard en kan je de status van je bestelling volgen.

Kan ik een stofstaal bestellen?

Als je een stofstaal wilt ontvangen kan je dit via email aan ons doorgeven. We sturen de stofstaal dan zo snel mogelijk naar je toe.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bij ons langs te komen in ons atelier in Amsterdam om de stoffen te bekijken.

Kan ik als zakelijke klant ook kussens bij perfectpillows.nl bestellen?

Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen terecht bij perfectpillows.nl. Zakelijke klanten kunnen contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@perfectpillows.nl  of het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken.

Kan ik een geplaatste bestelling nog wijzigen of annuleren?

Je kan je bestelling binnen 24 uur na plaatsing nog wijzigen. Stuur hiervoor een email naar info@perfectpillows.nl  onder vermelding van het ordernummer.

Alle producten die via de website perfectpillows.nl worden verkocht zijn maatwerk, waardoor je geen aanspraak kan maken op het herroepingsrecht. Mocht je jebestelling toch willen annuleren dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag in rekening.

Kan ik mijn kussens ook retour sturen?

Normaal heb je bij online bestellingen het recht om je bestelling binnen 14 dagen retour te sturen. Omdat wij de kussens speciaal voor jou op maat maken kan dit bij ons helaas niet! Mocht er iets niet goed zijn aan je kussens, dan zullen we dit uiteraard wel herstellen.

Levert perfectpillows.nl ook buiten Nederland?

Wij leveren kussens op maat over de hele wereld. Er gelden dan wel andere verzendkosten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen over betalen

Hoe kan ik mijn kussens betalen op perfectpillows.nl? 

Op de website van perfectpillows.nl kan je op verschillende manieren betalen:

iDeal / Bancontact

iDeal betaling is de meest gekozen en betrouwbaarste betaalmethode van Nederland.

ideal

Klanten uit Belgie kunnen betalen via Bancontact.

Afbeeldingsresultaat voor bancontact

Als de iDeal of Bancontact betaling succesvol is afgerond dan wordt de productie van je kussens direct gestart.

Bankoverschrijving

Nadat je je bestelling hebt geplaatst maak je het verschuldigde bedrag over naar de bankrekening van PerfectPillows.

Na ontvangst van de betaling wordt de productie van je kussens gestart.

Op rekening

Als je voor de betaalmethode "op rekening" kiest, dan vragen wij een aanbetaling van 50% van het bedrag via een bankoverschrijving.

Na ontvangst van het bedrag op de rekening van PerfectPillows wordt de productie van je kussens gestart.

Na de aflevering van je kussens maak je de andere 50% van het bedrag naar ons over.

Als je een offerte bij ons aanvraagt per email, dan kan je het bedrag van je bestelling naar ons overmaken o.v.v. het ordernummer van je bestelling.

Zijn de prijzen op perfectpillows.nl inclusief of exclusief BTW?

Alle prijzen op perfectpillows.nl zijn inclusief BTW.

Vragen over de levering

Wat is de levertijd van mijn kussens?

Onze levertijd is normaal 1 week na ontvangst van je betaling.

Van 31 juli t/m 9 augustus zijn wij gesloten in verband met vakantie. Bestellingen die in deze periode worden geplaatst worden na onze vakantie geproduceerd en verzonden.

Zodra de kussens klaar zijn geven we ze af bij PostNL of DHL.

Op de doorlooptijd bij de pakketdiensten hebben wij geen invloed.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland en naar België bedragen €8,90 inclusief BTW.

Hoe worden mijn kussens verzonden?

De meeste bestellingen worden verstuurd met PostNL of DHL. Soms kunnen we je kussens niet met een pakketdienst versturen omdat de afmeting te groot is. We bezorgen de kussens dan zelf.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, het is mogelijk om de kussens op te halen bij ons atelier in Amsterdam. Dit kan je vermelden in op het opmerkingenveld aan het einde van het bestelproces.

Als je kussens klaar zijn nemen we contact met je op voor het maken van een afhaalafspraak.

Vragen over onderhoud & garantie van uw kussens

Hoe moet ik mijn kussens onderhouden?

Vlekken op je kussens kan je verwijderen met een natte doek met wat sop.

Hoezen van de stoffen Sunproof en Sunbrella kan je wassen op 40 graden.

Hoe is de garantie geregeld?

Wij geven, na overleg van het originele aankoopbewijs, een garantie van 1 jaar op de geleverde producten.    

Wat doe ik als er iets niet goed is aan mijn bestelling?

Wij doen ons uiterste best om je bestelling naar tevredenheid te produceren. Controleert altijd je bestelling na ontvangst. Als er iets niet klopt aan je bestelling dan neem je direct contact met ons op door een email te sturen naar info@perfectpillows.nl  of ons te bellen. Wij gaan dan ons best doen om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als ik een klacht wil indienen?

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over onze dienstverlening zoals je die ervaren hebt. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:

PerfectPillows

Jarmuiden 30b

1046AD Amsterdam

Tel: 06-14567151

Email: info@perfectpillows.nl 

Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.

Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kan je ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar PerfectPillows bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevedigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).